Mi képviseljük megyénket az elsősegélynyújtó verseny országos döntőjében

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

vk2016. május 10-én Vöröskeresztes verseny megyei fordulója zajlott Nyíregyházán melyen a 7. évfolyamos lányok (Farkas Eszter, Poncsák Evelin, Iski Dorina, Bóka Boglárka, Petró Vivien)  tovább jutottak az országos versenyre. Izgalommal várják a szeptemberi országos fordulót!

Molnár Tiborné

A megyei fordulóról (2016.05.10),

a területi fordulóról (2016.05.05)          írta a SZON


Vöröskeresztes verseny

/egyik versenyző tollából/

 Egyik iskolai nap biológia tanárunk jelentkezőket keresett helyi elsősegélynyújtó versenyhez. Kapva a lehetőségen örömmel vállaltuk a feladatot. Az első felkészítésen egy mentős fogadott minket, akivel először csak az alapokat ismételtük át. Majd óráról órára egyre jobban vártuk a felkészüléseket,

mert minden egyes nap valami újat tanulhattunk, közben pedig egy barátságos csapattal ismerkedtünk meg. A verseny előtti napon már nagyon izgatottak voltunk. Először kaptunk egy kis eligazítást, majd minden csapat a kijelölt állomásán elkezdhette a versenyt. Megpróbáltuk a maximumot nyújtani és ennek eredményeképpen első helyezést értünk el a körzeti elsősegélynyújtó versenyen. Nagyon élveztük, mert csapatunkat még jobban összekovácsolta. Az állomások nagyon élethűek voltak, úgy éreztük magunkat, mint egy igazi kárhelyen. Aztán megint elkezdődtek a felkészülések, amelyekbe még nagyobb energiát fektettünk. A gyakorlások közben nagyon sokat nevettünk és viccelődtünk.  Megtanítottak minket a félautomata defibrillátor használatára és a különféle kötözéseket,fogásokat..stb sajátítottunk el . A következő fordulón kicsivel nehezebb feladatok vártak ránk, de ott is próbáltuk a maximumot nyújtani. De örültünk annak, hogy a kárhelyek mellett játékos feladatokkal oldották a feszültséget (festés, ugróiskola). Voltak égési sérülések, törések, zúzódások és újraélesztéses feladatok. Itt is kaptunk egy segítőt, akivel összebarátkoztunk és estére már a közösségi oldalon ismerősök lettünk. Nagyon izgatottak voltunk az eredmény miatt, mikor kimondták iskolánk nevét nagy örömmel vettük át az ajándékokat. Megyei első helyezést értünk el. Egyikünk el is sírta magát.

Örülünk, hogy Kocsis Attilát kaptuk felkészítőnknek, mert a felkészülések érdekesek közben pedig viccesek is voltak.

Nagyon várjuk már az országos versenyt!

A csapat tagjai:   Poncsák Evelin, Farkas Eszter, Iski Dorina, Bóka Boglárka, Petró Vivien, Tóth Ádám                                                        

Poncsák Evelin 7.a

vöröskeresztes2...
vöröskeresztes2...
vöröskeresztes2...
vöröskeresztes2...
vöröskeresztes2...
vöröskeresztes2...

Panoráma

panorama

Linkek

 

 

 

 

841948
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
111
413
857
837599
9812
24181
841948
Your IP: 54.226.253.34
Server Time: 2018-02-21 05:29:03

Sportolási lehetőségek a tornateremben

 

 

Női torna

Asztalitenisz

Teremfoci

Ajak-kupa