Erdély szülötte Tamási Áron

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

2017 májusában a  Határtalanul! programnak köszönhetően jutottunk el Erdélybe. Az öt nap alatt nemcsak Erdély nevezetességeivel ismerkedtünk meg, hanem az ott élő székely magyarok életével és hagyományaival is.

 Meglátogattuk azokat a nagy városokat, ahol sok magyar él. Voltunk Kolozsváron Hunyadi Mátyás születési helyén, Székelyudvarhelyen a jelentős irodalmi és történelmi személyek emlékparkjában, Marosvásárhelyen a Kultúrpalotában. A Tordai-hasadékban függőhidakon közlekedtünk és sziklát másztunk, körbesétáltuk a Gyilkos-tavat,Szent-Anna tavat, só sziklákat néztünk a Medve-tó mellett. Leghosszabb túránk a Békás-szoros bejárása volt.

Koszorúzással tiszteletünket róttuk le Petőfi Sándor feltételezett sírjánál és a madéfalvi veszedelem színhelyén. Eljutottunk Gyimesbükkre az ezeréves határhoz, ahol nemcsak az utolsó bakterházat, a Rákóczi várromot, hanem Böjte Csaba  Erdély legkeletibb árvaházát is felkerestük, s az ott lakó gyerekeket megajándékoztuk az iskolánk tanulói által összegyűjtött játékokkal és adományokkal.

Testvértelepülésünkön Farkaslakán, Tamási Áron szülőházánál rendhagyó irodalmi órát tartottunk, melynek keretében az író életéről és műveiről szereztünk bővebben ismereteket. Sírhelyénél nemzeti szalagot kötöttünk, majd a Nemzeti Összetartozás jegyében iskolánk tanulói koszorút helyeztek el a Trianoni Kopjafánál.

Segesváron láthattuk, hogyan építkeztek a székelyek. A csoporttal jártunk a magyarság legnagyobb búcsújáró helyén, Csíksomlyón is, ahonnan lelkileg feltöltődve indultunk tovább.

Felemelő pillanatokban megéreztük, hogy milyen érzés magyarnak lenni. Felejthetetlen élményekkel gazdagodva tértünk haza. Az együtt töltött öt szép napra mindig emlékezni fogunk.

Ajaki Tamási Áron Általános Iskola 7. évfolyamos tanulói

Határtalanul 20...
Határtalanul 20...
Határtalanul 20...
Határtalanul 20...
Határtalanul 20...
Határtalanul 20...
Határtalanul 20...
Határtalanul 20...
Határtalanul 20...
Határtalanul 20...
Határtalanul 20...
Határtalanul 20...

Panoráma

panorama

Linkek

 

 

 

 

865024
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
95
256
899
862050
5349
13820
865024
Your IP: 54.80.123.20
Server Time: 2018-04-20 10:46:37

Sportolási lehetőségek a tornateremben

 

 

Női torna

Asztalitenisz

Teremfoci

Ajak-kupa