A Kölyökatlétika bevezetése intézményünkbe

Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

2012-ben a Magyar Atlétikai Szövetségnek sikerült elérnie, hogy a Kölyökatlétika program bekerüljön a közoktatásba. Így a mindennapos testnevelésben kötelező tananyag is lett az első évfolyamon.

 Már 2012 őszén velem együtt, 1000 pedagógust készítettek fel egy 30 órás továbbképzésen, ahol elméleti és gyakorlati vizsgát kellett tennünk. Iskolánkból én vettem részt a háromnapos miskolci tanfolyamon. Az ott szerzett ismereteket, módszereket egy munkaközösségi foglalkozáson adtam át az alsós, testnevelést oktató nevelőknek. Elsőként tájékoztattam Őket a Kölyökatlétika program céljairól, feladatairól. Kihangsúlyoztam, hogy a program játék és élményközpontú, valamint a gyerekek koordinációját és ügyességét fejleszti. Ezt követően levetítettem a versenyekről összegyűjtött képeket és videókat. A foglalkozás végén az iskolánknak ajándékozott, 260 000 Ft értékű Kölyökatlétika eszközcsomaggal ismerkedhettek munkaközösségünk tagjai. Az osztályomba járó gyerekek mutatták be az érdekesebbnél érdekesebb gyakorlatokat, versenyfeladatokat.

 A rendszer működési formáját és eszközrendszerét tekintve színes, izgalmas és kihívásokkal teli programmal találkozhattunk. A gyermekek és testnevelők számára egyaránt élvezetes, így megteremtődik az alapja annak, hogy új szint vigyen a testnevelés oktatásába.

 

 

Kovács Pálné

 

 

                                                                                                       

Panoráma

panorama

Linkek

 

 

 

 

Sportolási lehetőségek a tornateremben

 

 

Női torna

Asztalitenisz

Teremfoci

Ajak-kupa