KARÁCSONY 2013.

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

„A karácsony az év legszebb ünnepe, amely szellemiségében, hagyományában és hangulatában emberek millióit érinti meg.

Ilyenkor mindenki egy kicsit türelmesebb, megbocsájtóbb. A szeretet nagyobb lánggal ég szívünkben rokonaink, barátaink és a közelünkben élő emberek iránt.

Lelkünket fehérbe öltöztetve várjuk a megváltó születését.

A készülődés már négy héttel karácsony előtt elkezdődik. A családok minden vasárnap meggyújtanak egy gyertyát az adventi koszorún.”

 

Hangzott el december 18-án iskolánk ünnepi műsorán, melyre szeretettel készültünk, hogy meghittebbé tegyük a várakozást.

Évek óta a 3-4.osztályosok készülnek erre a meghitt alkalomra. Az idén, A kék madár történetével gazdagította a tanuló, nevelők, szülők, ajaki lakosok készülődésének perceit. Az egy órás műsorban kedves dalaikkal az iskolai énekkar tette hangulatosabbá a várakozást. A versek és táncok szervesen beépültek a boldogság madarának szívszorító történetébe. A közönség soraiban ülő szülők szemeiben örömteli könnycseppek csillantak meg, ahogy a karácsonyi fények rávetődtek. A műsort készítő pedagógusok számára pedig ez jelentette az igazi ajándékot.

Hiszem, hogy az angyalok hangja azon a délutánon minden jelenlévő szívéhez eljutott, annak bizonysága képen, hogy megszületett a megváltó, aki szeretetet, békességet hozott az embereknek.

 

A műsort betanították: Kovács Péterné, Tóthné Leskovics Ildikó

                                     Jenei Sándorné, Szopkóné Szabó Ágnes

                                     Nagyné Takács Angéla, Homoki Edit

                                     Tormáné Szabó Ilona tanítónők

Az énekkart vezette: Kovács Miklósné tanárnő

A hangosításban közreműködött: Rozinka László tanár úr

A díszletet varrta: Bóka Anna

 

 

 

„A Kék madarat nem kell távoli országokban keresni. A Kék madár mindig velünk van, ha szeretjük egymást, és örülünk az élet legkisebb ajándékainak is. De mindig elrepül, ha bántjuk egymást, ha irigykedve figyeljük a mások örömét. Mert a Kék madár maga a boldogság, és kalitkája; az emberi szív.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Panoráma

panorama

Linkek

 

 

 

 

Sportolási lehetőségek a tornateremben

 

 

Női torna

Asztalitenisz

Teremfoci

Ajak-kupa