Tamási Áron Projekt

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A humán munkaközösség az elmúlt tanévben lebonyolított „Évszakok” projekt sikerén felbuzdulva az idei tanévben új témában hirdetett meg az osztályok számára közös és egyéni versenyt.

 Iskolánk névadója, Tamási Áron életének, munkásságának a megismerése a célja az új projektnek, melynek első lépésében osztályonként tablókat készítettek tanulóink. Az elkészült munkákból kiállítást rendeztünk az iskola aulájában.  A kiállítás után ezek a tablók az osztályok falát díszítik.  A tanulói tablók mellett állandó kiállítást is készítettünk, melyen Tamási Áronról szóló írások, életrajzi adatok, fotók dokumentálják az író munkásságát.

 Második lépésben az író legismertebb művéből, az Ábel a rengetegben című regényéből készült filmadaptációt tekinthetik meg évfolyamonként a tanulók, melynek élményéből egyéni rajzversenyre nyílik lehetőségük.

 A projekt tetőpontja a csapatok versenye lesz, melynek mottója: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.”(Tamási Áron). Addig is számos kutatómunkára nyílik lehetőségük tanulóinknak a szakirodalom alapján, hogy bővüljenek ismereteik iskolánk névadójáról, és mélyüljön bennük a nemzethez való tartozás érzése.

Panoráma

panorama

Linkek

 

 

 

 

Sportolási lehetőségek a tornateremben

 

 

Női torna

Asztalitenisz

Teremfoci

Ajak-kupa