Október 6-i megemlékezés

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

 

A magyar nemzet minden évben megemlékezik az 1849. október 6-i 13 nemzeti hősi halottunkról, ezt tesszük mi is a Tamási Áron Ajaki Köznevelési Intézmény tanári testületével és tanulóival karöltve stúdiós műsor keretében.

Az OKTÓBER 6-i megemlékezés az aradi tizenhármak vértanúságáról és a magyar nemzet fáradhatatlan igazság melletti harcáról szól. Ők 13-án a vértanúságukkal tettek tanúbizonyságot a nemzetünk eltörölhetetlen múltja, jelene és jövője mellett.

Az 1848-49-es szabadságharc végét jelentő világosi fegyverletétel után a császári haditörvényszék ítélete alapján Aradon kivégezték a magyar honvédsereg 12 tábornokát és egy ezredesét, akik a bukást követően kerültek osztrák fogságba. Így a nemzet vértanúi lettek: Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knézich Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen Westerburg Károly, Nagysándor József, Pöltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly.

A Tamási Áron Ajaki Köznevelési Intézmény számára ez a gyásznap arról szól, hogy hősi halottainkra büszkén és teljes tisztelettel emlékezzünk, mert ők adnak erőt a honfitársaink számára, így a magyar nemzet számára is.

A stúdiós megemlékező műsorban a 8.b osztály tanulói működtek közre: Komló Tibor, Kovács Eszter, Hasulyó Anita, Pethő Ágota, Korbács Sándor, Rubóczki Dóra, Kállai Adrienn, Pekola Edina. A stúdiós megemlékező műsor mellett egy aulában elhelyezett kiállítással is megemlékeztünk október 6-ról.

 

                                                                                                                   

Panoráma

panorama

Linkek

 

 

 

 

Sportolási lehetőségek a tornateremben

 

 

Női torna

Asztalitenisz

Teremfoci

Ajak-kupa