Német nyelvi csapatverseny

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

 

 2012. december 10-én a pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskola és a Felső-szabolcsi Iskolaszövetség által immár 7. alkalommal került megrendezésre a játékos német nyelvi csapatverseny 5-8. osztályos tanulók részvételével.

A vetélkedő célja az volt, hogy a német nyelvet tanuló és szerető diákok játékos formában mérhessék össze tudásukat, bizonyítván azt, hogy az idegen nyelv tanulása élményekkel és izgalmakkal teli felfedezőút.

A versenyre több csapat is nevezett, köztük a Tamási Áron Ajaki Köznevelési Intézmény csapata is versenybe szállt. Az együtt töltött délután alatt a tanulók 9 feladat megoldásával adhattak számot tudásukról, amelyekben többek között karácsonyi tabló, interaktív feladatok megoldása, Activity, kakukktojás-játék, puzzle is szerepelt.

 A zsűri 3 főből állt, tagjai: Berencsi Ferencné a Pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskola volt igazgató-helyettes asszonya, Jámborné Juhász Ildikó igazgató-helyettes asszony, ő töltötte be a zsűri elnöke tisztségét, végül, de nem utolsó sorban Tordai Andrásné, német nyelvtanár.

A Tamási Áron Ajaki Köznevelési Intézmény a „STERNEN” fantázianévvel létrejött csapattal indult a rangos eseményen a Hasulyó Adrienn, Kovács Eszter, Ragány Eszter, Sipos Viktória alkotta kvartett révén a IV. helyezést sikerült elérniük, a felkészítő pedagógusuk: Ráti Béláné német nyelvtanár segítségével.

A verseny hangulata minden résztvevő és érdeklődő számára igazolta, hogy német nyelvet tanulni lehet érdekesen és szórakoztatóan is.

Panoráma

panorama

Linkek

 

 

 

 

Sportolási lehetőségek a tornateremben

 

 

Női torna

Asztalitenisz

Teremfoci

Ajak-kupa