OLVASNI JÓ !

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Rohanó világunkban nincs időnk olvasni. Pedig olvasás nélkül nem boldogulunk a világban!

Tanulóink számára a kötelező olvasmányok elolvasása is hatalmas gondot jelent. A legnehezebb: elkezdeni ! Pedig egy történet, egy könyv – Roland Barthes szerint (is)- csak akkor lesz azzá, ami, ha olvasni kezdik. Akkor kezd élni a könyv! S akkor kezd bennünk élni az élmény, amely megmozgatja szellemünket , fantáziánkat, egész lényünket.

A humán munkaközösség immár második éve ad lehetőséget tanulóinknak, hogy csupán olvasáskedvből benevezhessenek az Olvasni jó! versenyre.  A könyv, amit el kell olvasniuk, korosztályuknak megfelelő, érdekes történetekkel gazdagítja őket és házi könyvtárukat. A kétfordulós verseny feladatainak megoldásával fejlődik stílusérzékük, szókincsük, gondolkodásuk, szövegértő és szövegalkotó képességük is. Lelkesen vették át tanulóink mindkét félévben az új olvasmányokat, és még lelkesebben igyekeztek számot adni arról, amit olvastak. Az egyik leghasznosabb időtöltést választották!

Az olvasás megkedveltetéséhez kiállítást is szerveztünk iskolánkban, amely idézetekkel, komolyabb és könnyedebb témájú fotókkal ösztönöz az olvasásra. Reméljük, sokakban ébreszt vágyat az olvasás iránt!

Aki ugyanis olvas, annak nemcsak a könyvek illata marad felbecsülhetetlen, hanem a tartalom, a forma és valami titok is, amitől több és jobb lesz.  

Olvasni kell! Nem azért, mert az embertől ezt elvárják, hanem önmagunkért. Aki olvasott már valaha jó könyvet, akinek vannak kedvencei, annak ezt nem kell magyarázni. Aki nem szeret olvasni, annak pedig azt üzenjük, hogy csak rossz helyen keresgélt, tovább kell próbálkozni. Olyan sok történet van a világban, ami megismerésre vár, hogy kizárt, hogy ne találjon az ember legalább egyet, ami neki tetszik!

Olvasásra fel! Mert olvasni jó!

 

Panoráma

panorama

Linkek

 

 

 

 

Sportolási lehetőségek a tornateremben

 

 

Női torna

Asztalitenisz

Teremfoci

Ajak-kupa