Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

 


Október 1. A zene világnapja

        Ebből az alkalomból idén is kiállítást rendeztünk, és stúdiós műsorral emlékeztünk meg a világnap jelentőségéről, és a zene mindennapjainkban játszott fontos szerepéről. 

Iskolánk földszintjén láthatták az érdeklődők A zene világnapja alkalmából rendezett kiállításunkat, melynek létrehozásában Zuró Józsefné segített.

A stúdiós műsor keretében számos információval bővítettük tanulóink tudását és érzelemvilágát.  Megtudhatták, hogy a zene világnapját 1975 óta Yehudin Menuhin és az Unesco zenei tanácsának felhívására ünneplik október 1-jén.

Yehudi Menuhin, a híres hegedűművész a következő üzenettel alapította a zene világnapját: " Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói."

Komoly és könnyűzenei betétekkel színesítettük a híres emberek mondásait a zenéről, akik valahol mind egyetértettek gondolataikban Babits Mihállyal:            

"Mindenik embernek a lelkében dal van,

És a saját lelkét hallja minden dalban.

És akinek szép lelkében az ének,

Az hallja a mások énekét is szépnek."

A stúdiós műsorban résztvevő tanulók: 

Torma Béla 8.a, Széki Klaudia 8.a, Ragány Eszter 8.a, Pollák Petra 8.a, Horváth Evelin 8.a, Magyar Eszter 8.b

Felkészítő tanár: Kovács Miklósné

 Kovács Miklósné

mk.vezető

Panoráma

panorama

Linkek

 

 

 

 

Sportolási lehetőségek a tornateremben

 

 

Női torna

Asztalitenisz

Teremfoci

Ajak-kupa