„ ISTENT AKARJUK MI JÓ ATYÁNKNAK!... ”

„Egy rendkívüli tanóra Tamási Áronnal”

Konyvborito         "Azt keressétek, ami összeköt!"     /Tamási Áron/


Az "Összetartozásunk jelképe is Farkaslaka" c. könyvet mutatta be a Székelyföldön élő Hadnagy Jolán óvónő, a farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesület elnöke, aki előadást tartott 2023. február 21-én, Farkaslaka testvértelepülésén Ajakon, az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskolában.

A könyvbemutató mellett bepillantást nyerhettünk a tavalyi emlékév történéseibe is.

Tamási Áron 125 emlékév - Tamási Áron születésének 125. évfordulójára emlékévet hirdetett a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága. Méltó rendezvénnyel emlékeztünk a nagyszerű emlékévre is iskolánkban.

Tamási Áron nemcsak síremlék, nemcsak Ábel és egyetlen idézet. Farkaslaka sokkal több a két cserefánál és a szülőháznál. Tamási Áron szülőföld és lélek.

Legyünk tudatában annak, hogy a magyar nyelv a világ legszebb és legnagy-SZER-űbb nyelve. Használjuk eszerint! Legyünk óvatosak Vele, mert teremtő ereje van! Terem-tő...a teremnek a töve. Legbelső énünk. Vigyázzunk, hogy mit teremtünk vele. Teremtsünk jót, ... szép szavakkal!

Köszönjük Hadnagy Jolán! Drága Jolika! Szívből gratulálok, nagyon jó egészséget, sok erőt, kitartást és további sikeres munkásságot kívánok!

     Ragány Zsuzsanna

intézményvezető-helyettes

 

Kapcsolat

Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde

4524 Ajak Hajnal út. 11 sz.

Telefon: +36 45 455 033
E-mail:  ajakiiskola@gmail.com

OM 033474

Térkép